Közműrekonstrukció - csőbehúzással

Ajánlatkérés
A csőbehúzási, vagy csőbélelési technológiánk akár gravitációs, akár nyomott rendszerű csővezetékek felújítását, javítását, és annak teherbíró-képességének növelését szolgálják változatlan nyomvonalon, az eredeti csőméretnél kisebb csőátmérővel.

A csőbéleléses technológia alkalmazása a hagyományos nyíltárkos kivitelezési technológiáknál lényegesen gyorsabb és jelentősen gazdaságosabb, valamint a meglévő környezet jelentős zavarása nélkül történik. A munkavégzés nem időjárásfüggő, bármilyen időszakban is megvalósítható.

A felszín megbontása nélkül, akár meglévő aknákból is megoldható, minimális kapacitáscsökkenéssel jár, és jó hidraulikai jellemzőkkel rendelkező csőbélelés hozható létre.

A technológiai folyamattal gyorsan nagy hosszúságban, egy akár jobb paraméterekkel rendelkező új belső csövet lehet létrehozni a meglévőnél. A bélelő cső és régi csővezeték között megmaradó minimális teret speciális kitöltő anyaggal kiinjektáljuk, amivel a béléscső helyzetének rögzítését lehet biztosítani.

A béléscsövek anyaga általában KPE, vagy KG-PVC, nagynyomású vezetékek esetén PE csöveket alkalmazunk, mely esetben kisebb átmérőben tekercsben, nagyobb átmérőben csőtagokból tompahegesztéssel történik az új csővezeték gyártása, majd behúzása.

A csőbéleléses technológiák alkalmazása a nyíltárkos felújítási módszernél lényegesen gyorsabb és sokkal gazdaságosabb, valamint a meglévő környezet zavarása nélkül történik. A munkavégzés nem időjárásfüggő, bármilyen időszakban is megvalósítható.