Vákuumos víztelenítés

Ajánlatkérés
A hazai talajviszonyok mellett legáltalánosabban a vákuumos talajvízszint-süllyesztés alkalmazható, olyan mélyépítési munkák esetében, amelyeknél magas talajvízszint nehézzé vagy lehetetlenné teszi a munkavégzést.

Munkánk során elengedhetetlen, hogy műszakilag kifogástalan, megbízható talajvízszint-süllyesztő technológia álljon rendelkezésünkre.

Az egyedi projektigényeknek megfelelően áll rendelkezésünkre a szükséges mennyiségű vákuum gépház, és a hozzá tartozó csőrendszer. Dolgozói állományunk tapasztalt szakemberekből áll, akik gondoskodnak gyors, precíz és pontos munkavégzésről az ország egész területén.

Ezen technológiáról tudni érdemes, hogy segítségével finom homokban és iszapban is leszívható a víz, melyekben a más víztelenítési technikák hatástalanok lennének. A talajvízszint-süllyesztés maximális mértéke függ a talaj vízáteresztő képességétől és egy-egy vákuumkút egymástól való távolságától. Technikai hátterünkkel és szakember állományunkkal a gyakorlatban elérhető egy lépcsőben történő akár 5 m-es talajvízszint-süllyesztés, amely a megrendelői igényeknek megfelelően bármeddig tartható.
A talajvízszint süllyesztési folyamat során kialakult szívóhatás egyben stabilizálja is a talajt, növelve a munkaterület biztonságát. Nagyobb mélységű munkagödör víztelenítése több lépcsős vákuumkút-rendszerek alkalmazásával valósulhat meg megfelelő módon. A víztelenítés 24 órában történik, folyamatos felügyeletet igénylő folyamat.

Vákuumkutas talajvízszint süllyesztő rendszer telepítésének és üzemeltetésének lépései:

  • gyűjtőcsövek nyomvonalának kijelölése,
  • vákuum-kutak telepítése,
  • gyűjtőcsőhálózat kiépítése,
  • vákuum-kutak bekötése,
  • gyűjtőcső rákötése a vákuum-gépegységre,
  • tartalék gépegység és alternatív energiaellátás biztosítása,
  • üzemelés 24 órában és a kitermelt víz elhelyezése.